Fanjaux, on Sant Domingo també va fer un miracle -que acabaria amb els càtars i la seva religió- (3 de maig)

Fanjeaux (occità: Fanjaus ) és una comuna francesa situada al departament de l'Aude a la regió de Llenguadoc-Rosselló . Fanjeaux és un poble situat en un promontori rocós de 360 metres, a 25 km de Carcassona a l'antiga carretera nacional 119 entre Mont-real i Mirepoix . La ciutat marca el límit sud de Lauraguais .

Història

Al II  segle , un oppidum fortificat del turó on Fanjeaux és. Un culte pagà es celebrava en el lloc d'un ressorgiment dedicat a Júpiter , d'aquí el nom en llatí de la localitat: Fanum Jovis .

En 1193 , el bisbe càtar Guilhabert Castres s'estableix a Fanjeaux.

Santo Domingo va fundar prop d'una casa de monges, posteriorment afiliada a l'Ordre de Predicadors o Dominics que més tard va fundar a Tolosa en 1215 . Fanjeaux és especialment el lloc d'un miracle d'aquest últim. Durant una discussió teològica, Domingo va escriure els seus arguments en un paper que va donar als seus interlocutors càtars. Aquests últims van tirar el paper al foc dient que si el paper es cremava, seria un senyal que tenien raó. Però el document va saltar del foc i amb les fulles intactes. Els càtars començar de nou, amb el mateix efecte. Va llançar una tercera vegada, la i es va cremar la biga del sostre, però no els papers.

Entre 1209 i 1214 , Fanjeaux és la seu de Simon de Montfort . El Concili del Laterà en 1215 a causa de Simon de Montfort el comte de Tolosa. La ciutat va ser destruïda pel Príncep Negre a 1355 . Es tornarà a edificar i prosperar gràcies al pastís .